четверг, 4 ноября 2010 г.

Scotland


Слід сказати, Нова Шотландія — провінція Канади, розташована на південно-східному узбережжі країни. На мою думку, найчисельніша за кількістю населення провінція на Атлантичному узбережжі Канади. Як я знаю, Галіфакс — столиця провінції, економічний і культурний центр регіону. Нова Шотландія друга найменша провінція в Канаді з територією в 55,284 км². Я знаю, що за населенням (934 405) Нова Шотландія — чеверта з найменш населених провінцій країни. Її острови Кейп-Бретон i Сейбл є частиною провінції.

 Економіка

Я знаю, що традиційно економіка Нової Шотландії у значній мірі базувалася на переробці природних ресурсів, проте протягом останніх десятиріч помічено процес диверсифікації: розвиваються такі галузі як риболовна промисловість, гірничодобувна, лісопереробна і сільське господарство.Слід сказати, що  до них додалися ще туризм, індустрія високих технологій, виробництво кінофільмів, музики й іншої культурної продукції.

 Історія

Доречі, у межах провінції існують декілька резервацій індіанського народу Мікмак та Міґмаґі. Корінні народи мешкали тут ще до прибуття перших європейських колоністів. Але, у 1604 з'явилося перше постійне французьке поселення в Порт-Роялі, яке пізніше стало відомим як Акадія. Коли регіон перейшов під контроль Британської Імперії між 1713 і 1760 роками, нова колоніальна столиця була збудована в м. Галіфакс в 1749 році. Нова Шотландія була однією з перших чотирьох провінцій, що приєдналися до канадської Конфедерації в 1867 разом з Нью-Брансвіком, Квебеком і Онтаріо.                               

Комментариев нет:

Отправить комментарий