четверг, 4 ноября 2010 г.

England



Я знаю, що А́нглія (англ. England) — одна з чотирьох частин Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії, вона одна з трьох частин Великої Британії, найбільша за площею і населенням. Слід сказати, що вона межує з двома іншими частинами Великобританії — Уельсом і Шотландією в межах острова Великобританія. Доречі,назва країни походить від назви племені англів, одного з германських племен, що оселились тут у V і VI століттях.  Оскільки Англія не є політичною одиницею з 1707 року, коли з Англійського королівства та залежних від нього країн була утворена Велика Британія. Столиця Англії, Лондон, також є столицею Великої Британії.
Її найбільші міста: Лондон, Бірмінгем, Йорк, Кембридж, Ковентрі, Лідс, Лестер, Манчестер, Ньюкасл, Ноттінгем, Оксфорд, Шеффілд;
Найбільші її порти: Брістоль, Дувр, Гарвіч, Ліверпуль, Портсмут, Саутгемптон;
Особливості: мінливість клімату і розмаїтість форм рельєфу; висока густота населення — серед європейських країн тільки Нідерланди населені густіше;


 Історія Англії.

Говорячи про історію Англії, на відміну від історії Британії, розпочинається з часів приходу на острів германських племен і утворення перших англійських королівств. В 1066 році Англія була завойована норманами, які стали на острові панівним класом. Поступово норманська знать змішалася з основним населенням англо-саксонського походження, утворилася спільна англійська мова.Слід сказати, що англійські королі ще довго залишалися, завдяки норманським кореням, претендентами на французький трон і вели за нього довгу війну в XIV—XV століттях. Водночас Англія вела завойовницькі війни в Уельсі, Ірландії та Шотландії. В XVI столітті Англія стала могутньою морською державою й почала утворювати заморські колонії, стаючи центром майбутньої Британської імперії.
На мою думку,середина і друга половина XVII-го століття Англія стала часом Англійської буржуазної революції, яка завершилася Славетною революцією 1688 року, заклавши основи сучасної конституційної монархії і парламентської системи. В 1707 році відбулося об'єднання Англії та Шотландії з утворенням Королівства Велика Британія.
Отже у XVIII-ому столітті в Англії відбувся потужний економічний ріст, який супроводжувався значним ростом населення, навіть незважаючи на чималу еміграцію в колонії Нового Світу. Англія, до того окраїна Європи, стала найбільшим європейським економічним центром. У кінці століття в Англії, першій серед країн світу, розпочалася промислова революцією.
 Її Наслення
Мова — англійська (понад 100 місцевих діалектів);
Релігія: 50% протестанти, 10% католики, 40% інші.


Комментариев нет:

Отправить комментарий